Parówki w cieście naleśnikowym

Składniki na 8 sztuk:

  • 250ml mleka
  • 250ml gazowanej wody mineralnej
  • 3  jajka
  • 225g mąki pszennej
  • pół łyżeczki soli
  • 8 parówek cienkich
  • 8 plasterków sera żółtego
  • bułka tarta
  • troszkę mleka

Sposób przygotowania:

  1. Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać trzepaczką. Dodać mąkę i zamieszać tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i wymieszać.
  2. Na patelni o średnicy 28cm usmażyć naleśniki.
  3. 1 jajko rozkłócić na głębokim talerzu z mlekiem.
  4. Na naleśniku ułożyć plaster sera i na niego położyć parówkę. Zwinąć w rulon.
  5. Naleśniki obtoczyć w jajku i następnie w bułce tartej.
  6. Smażyć na oleju do zrumienienia.

Smacznego.

Parówki w cieście naleśnikowym

Parówki w cieście naleśnikowym