Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Papryki nadziewane mięsem mielonym i ryżem 

Składniki na ok. 6 porcji:

  • 6 papryk
  • 125g ryżu
  • 500g mięsa mielonego
  • 2 x ser mozzarella (jedno opakowanie 125g)
  • troszkę tartego sera żółtego
  • jajko
  • bułka (może być z dnia wczorajszego)
  • mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pół szklanki wywaru
  • sól, pieprz, ostra papryka

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
  2. Bułkę namoczyć w wodzie.
  3. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  4. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę.
  5. Ser mozzarella pokroić w kostkę.
  6. Bułkę odcisnąć. Dodać mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, ser mozzarella, ser żółty i ugotowany ryż. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać.
  7. Papryki umyć, wyciąć kapelusiki i wydrążyć w środku. Papryki napełnić przygotowaną masą mięsno- ryżową. Wstawić do głębokiego naczynia, podlać wywarem i dusić na małym ogniu ok. 40- 50 minut pod przykryciem. W razie potrzeby podlać niewielką ilością wywaru.

Smacznego.

Papryki nadziewane mięsem mielonym i ryżem

Papryki nadziewane mięsem mielonym i ryżem

Obserwuj Kuchnia-Domowa na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

dziekuje za znalezione wskazówki dt. masła. Nie jestem ekspertem w tej dziedzien...
Co to za przepis ! Przecież na maśle nie powinno się smażyć !!! Uaktywniają się ...
Wyglada jak jogurt truskawkowy zadna rewelacja. Tytul powien brzmiec makaron z s...
Możesz go zachować do innej zupy. Trochę może przydać się do rozrzedzenia kremu,...
Z punktu 4 przygotowania zupy wynika, że zagotowujemy mleko, 250 ml wywaru z kal...
Początek strony