Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Rolady z mięsa mielonego

Składniki na 6 porcji:

  • 500g mięsa mielonego
  • 6 cienkich plasterków boczku
  • 6 niedużych ogórków konserwowych
  • cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • bułka (może być z dnia wczorajszego)
  • 2 jajka
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • bułka tarta do panierowania
  • folia spożywcza

Sposób przygotowania:

  1. Bułkę namoczyć w wodzie.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę.
  4. Mięso mielone wymieszać z cebulą, czosnkiem, jajkami, odciśniętą bułką, musztardą, solą, pieprzem i słodką papryką.
  5. Podzielić na 6 porcji. Każdą porcję położyć na folii spożywczej i przykryć drugim kawałkiem folii. Rozwałkować wałkiem na cienkie prostokąty (ale nie za cienko).
  6. Ściągnąć górną folię. Na każdym prostokącie z mięsa położyć plasterek boczku i ogórek. Zwinąć w roladę.
  7. Gotowe rolady zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20 minut do lodówki.

02

  1. Rolady panierować w bułce tartej.

03

  1. Na rozgrzanej patelni z olejem usmażyć rolady.

Smacznego.

Do rolad polecam sos cebulowy z przepisu: "Sos cebulowy".

Rolady z mięsa mielonego

Rolady z mięsa mielonego

Obserwuj Kuchnia-Domowa na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

  • Gość - Joanna Niedobecka

    Joasiu wędzonego boczku w plasterkach.

  • Gość - Joasia

    Chciałabym zapytać jakiego boczku powinnam użyć?

  • Gość - Monika

    Dodałam do środka niektórych roladek kawalek ogórka kiszonego, a do innych kawałek sera pleśniowego - wszystko to z braku konserwowych ogórków :D Mam zamiar po obsmażeniu upiec roladki w piekarniku. Mam nadzieje że się uda ;-) Dzięki za przepis!

  • Gość - Adam

    Zrobiłem roladki dziś na obiad, ale ogórek wydaje mi się zbyt twardy, a jego smak zbyt intensywny. Następnym razem spróbuję zastąpić go pieczarkami i serem, może mozzarellą :)
    Połączenie mięsa mielonego z boczkiem bardzo fajne :)

  • Gość - Agnieszka

    Ja robiłam je dzisiaj na obiad . Po zrobieniu ruloników i zawinięciu w folię ,stwierdziłam że wyszło nieźle ... ale wydawały mi się za grube do smażenia - widocznie ogóreczki jakie miałam , mimo że wydawały mi się małe to rulonik jak dla mnie przygruby do smażenia. Osobiście bardzo mało smażę w kuchni , raczej większość piekę lub zapiekam . Więc po wyjęciu z lodówki obsmażyłam je w panierce z bułki jak pisałaś Joanno , a potem ułożyłam w naczyniu żaroodpornym , na każdy położyłam listeczek masełka i zapiekłam w piekarniku ok 20-25 minut na 220 stopni . Wyszły fantastycznie ! Do tego sos cebulowy świetnie pasuje . Polecam na obiad i jeśli tak jak obawiacie się długiego smażenia to zapieczone są również bardzo pyszne :-) Dzięki za kolejny świetny przepis-pomysł , tym razem na obiad.

  • Gość - ela

    Od kilku dni "wertuje" Pani przepisy. Jako pierwsze wypróbowałam roladki. Zamiast boczku (akurat nie miałam) dodałam szynkę dojrzewającą. Serdecznie polecam - mielone w ciekawym innym wydaniu.

  • Gość - Kasia

    O rany, ależ mi ślinka pociekła!!! Mam już pomysł na niedzielny obiad :-)

  • Gość - Joanna Niedobecka

    Paulo cebulowy :-) Będzie jutro na stronie ;-)

  • Gość - paula

    a jaki sosik serwujesz to tego?

  • Gość - Radosław

    Bardzo apetycznie wygląda ta rolada,spróbuję ją upiec.Uwielbiam nowości.

Pokaż więcej

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

dziekuje za znalezione wskazówki dt. masła. Nie jestem ekspertem w tej dziedzien...
Co to za przepis ! Przecież na maśle nie powinno się smażyć !!! Uaktywniają się ...
Wyglada jak jogurt truskawkowy zadna rewelacja. Tytul powien brzmiec makaron z s...
Możesz go zachować do innej zupy. Trochę może przydać się do rozrzedzenia kremu,...
Z punktu 4 przygotowania zupy wynika, że zagotowujemy mleko, 250 ml wywaru z kal...
Początek strony