Jajecznica z kurkami

Aromatyczna jajecznica z kurkami na maśle i ze szczypiorkiem. To proste i sycące śniadanie.

Składniki na ok. 2 porcje:

  • 150g kurek
  • 1 łyżka masła
  • 4 jajka
  • garść posiekanej, zielonej cebulki lub szczypiorku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Kurki oczyścić i pokroić na nieduże kawałki. (Artykuł o czyszczeniu kurek znajduje się: tutaj)
  2. Jajka rozbić do miseczki.
  3. Na patelni roztopić masło. Wrzucić kurki i smażyć na średniej mocy palnika, aż zmiękną, a woda z kurek wyparuje.
  4. Dodać jajka, zieloną cebulkę, sól i pieprz. Smażyć, cały czas mieszając, aż jajka się zetną.
  5. Podawać na ciepło samą lub z pieczywem.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 2

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni