Makaron z serem na słodko

Makaron z serem i cukrem to potrawa z dzieciństwa. To tani, prosty i bardzo szybki obiad.

Składniki na ok. 2 porcje:

  • 200g makaronu (dowolnego)
  • 200g sera białego
  • 2 łyżki masła
  • ok. 2 łyżek cukru (polecam brązowego)
  • szczypta cynamonu (lub więcej według uznania)

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Przełożyć na durszlak, a do garnka, w którym gotował się makaron włożyć masło i je roztopić. Dodać odcedzony makaron i wymieszać, aby tłuszcz obtoczył makaron.
  2. Makaron rozłożyć na dwóch talerzach. Posypać pokruszonym serem, cukrem i cynamonem.
  3. Podawać na ciepło.
 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 2

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
Makaron z serem na słodko