Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Surówka z ogórków kiszonych

Surówka z ogórków kiszonych

Ogórki kiszone w wersji na słodko, jako dodatek do drugiego dania. Plasterki ogórków z jabłkiem i rodzynkami tworzą niebanalne połączenie. Spróbujcie, jeśli lubicie kombinacje słodko- kwaśne.

Składniki na ok. 4 porcje:

  • 6 ogórków kiszonych
  • 1 duże jabłko
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • zielona cebulka (dymka) lub szczypiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Ogórki pokroić  w plasterki. (Ja obieram je jeszcze ze skóry).
  2. Jabłko umyć, obrać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
  3. Cebulkę umyć osuszyć i pokroić drobno.
  4. Do miseczki włożyć ogórki, kawałki jabłka, rodzinki i cebulkę. Zalać oliwą i przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 4

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Surówka z ogórków kiszonych

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Aktualne Tagi

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnio na Blogu Czytelników

Początek strony