Zapraszam czytelników do rejestracji na stronie Kuchnia-Domowa. Na zarejestrowanych czytelników czekają dodatkowe ciekawe udogodnienia .. własna książka kucharska, forum, własne albumy zdjęć. Czytaj więcej tutaj ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Dwukolorowy koktajl z mango i malin

Pyszny, kremowy, owocowy i dwukolorowy koktajl z mango i malin. Dolna warstwa to warstwa z mango, a górna to warstwa malinowa. Pyszne połączenie pełne witamin. Jeśli wolicie to można również obie warswy wymieszać, ale oddzielnie wygląda zdecydowanie atrakcyjniej. Warstwy nie mieszają się, ponieważ warstwa z mango jest dużo gęstsza niż malinowa.

Składniki na ok. 3-4 porcje:

  • 1 dojrzałe mango
  • 250g malin
  • 1,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • 0,5 szklanki soku pomarańczowego
  • ok. 3- 4 łyżek cukru lub ksylitolu (lub do smaku)

Sposób przygotowania:

  1. Mango umyć, obrać i oddzielić miąższ od pestki. Miąższ i 1 szklankę jogurtu zmiksować blenderem na gładki mus. (Spróbować. Jeśli jest to konieczne, dodać ok. 1 łyżkę cukru lub do smaku). Mus rozlać do szklanek.
  2. Maliny, 0,5 szklanki jogurtu, 0,5 szklanki soku pomarańczowego i 2- 3 łyżki cukru zmiksować blenderem na mus. (Spróbować, czy jest wystarczająco słodkie. Jeśli przeszkadzają Wam pestki malin, mus można przelać przez sitko). Mus malinowy wylać delikatnie na warstwę z mango.
  3. Z podanego przepisu wychodzi ok. 900ml napoju.

Uwagi:

  • 1 szklanka = 250ml

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 3-4

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni
Dwukolorowy koktajl z mango i malin

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Aktualne Tagi

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Początek strony