Tosty z mango

Tosty z mango

Pyszne, lekkie, słodkie  śniadanie, kolacja lub przekąska. Tosty z plasterkami mango, szynki i sera żółtego.

Składniki na ok. 6 porcji:

Głowne:

  • 6 kromek chleba tostowego
  • dojrzałe mango
  • 6 plasterków szynki
  • 6 plasterków sera żółtego
  • majonez

Sposób przygotowania:

  1. Mango umyć, obrać i pokroić w paseczki.
  2. Kromki chleba tostowego posmarować grubo majonezem. Na każdy tost położyć plaster szynki, po trzy paseczki mango i plasterek sera żółtego.
  3. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut, do momentu roztopienia się sera, w temperaturze 180°C.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 6

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni

Tosty z mango