Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Nadziewane pieczarki

Bardzo prosta przystawka na zimno lub na ciepło. Nadaje się również jako dodatek do obiadu lub na kolację np. z bagietką z masłem czosnkowym lub ziołowym.

Składniki:

  • ok. 500g pieczarek
  • 200g serka kremowego typu Philadelphia (zwykły lub z ziołami)
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • trochę masła do smarowania formy
  • 1 łyżka oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki oczyścić i odciąć trzony. Trzony posiekać drobno.
  2. Czosnek obrać i posiekać.
  3. Trzony i czosnek przysmażyć na łyżce oleju. (Woda musi całkowicie wyparować). Pozostawić do ostygnięcia.
  4. Dodać serek i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

03

  1. Kapelusze pieczarek napełnić farszem i ułożyć je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym lekko masłem.

04

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. w temperaturze 180°C.

02

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Pokaż więcej

Aktualne Tagi

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnio na Blogu Czytelników

Początek strony