Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Ślimaczki serowe z szynką

Przepis na smaczne, kruche ślimaczki serowe z szynką. Łatwe i szybkie wykonaniu.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 serki „kiri”
  • ok. 200g szynki

Sposób przygotowania:

  1. Serki kiri rozsmarować na cieście francuskim. Kolejno nałożyć szynkę.
  2. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku do połowy z obu stron jak roladę.
  3. Ciasto pokroić na plasterki o około 1 cm grubości.
  4. Gotowe ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut, w temperaturze 180°C, do zarumienienia.
 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas oczekiwania:
Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 5- 6

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Ślimaczki serowe z szynką

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Aktualne Tagi

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnio na Blogu Czytelników

Początek strony