Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Wspaniała sałatka z kapusty pekińskiej i piersi kurczaka. Idealna na różne imprezy, śniadanie, kolecję, a także do zabrania np. jako lunch do pracy. Jest prosta, smaczna i łatwa do przygotowania.

Składniki na ok. 6 porcji:

  • pół kapusty pekińskiej
  • pierś z kurczaka
  • kostka rosołowa lub wywar
  • kukurydza w puszce
  • 200g sera feta
  • ½ szklanki słonecznika
  • parę łyżek majonezu (według uznania, mniej więcej 5 łyżek)

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka ugotować w wywarze (lub w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej). Ostudzić i pokroić w kostkę.
  2. Kapustę poszatkować.
  3. Ser feta pokroić w kostkę.
  4. Słonecznik zrumienić na patelni bez tłuszczu.
  5. Kapustę, pierś z kurczaka, ser, słonecznik, kukurydzę i majonez połączyć. Doprawić pieprzem do smaku. (Nie dawać soli! Sałatka jest już słona od fety.)

Smacznego.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

ok. 6

Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni
Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Obserwuj Kuchnia-Domowa na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

dziekuje za znalezione wskazówki dt. masła. Nie jestem ekspertem w tej dziedzien...
Co to za przepis ! Przecież na maśle nie powinno się smażyć !!! Uaktywniają się ...
Wyglada jak jogurt truskawkowy zadna rewelacja. Tytul powien brzmiec makaron z s...
Możesz go zachować do innej zupy. Trochę może przydać się do rozrzedzenia kremu,...
Z punktu 4 przygotowania zupy wynika, że zagotowujemy mleko, 250 ml wywaru z kal...
Początek strony