Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

01

To tradycyjny barszcz czerwony czysty. Nadaje się, jako zupa podawana z ziemniakami, uszkami, pierogami lub grochem, bądź też podany w filiżance, jako dodatek do krokietów, czy pasztecików.

Składniki:

  • mięso wołowe z kością (lub kość wędzona)
  • włoszczyzna (2 marchewki, pietruszka, kawałek seler)
  • 3 buraki
  • 2 ząbki czosnku
  • ocet (lub kwasek cytrynowy)
  • majeranek
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz, Vegeta, cukier

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyścić, zalać zimną wodą (daję 2 litry) i chwilę pogotować. Po zagotowaniu zebrać pianę z mięsa.
  2. Buraki umyć, obrać  i pokroić w grube plastry lub kawałki.
  3. Włoszczyznę umyć i obrać. (Można ją pokroić w duże kawałki.)
  4. Czosnek obrać.
  5. Do podgotowanego mięsa dodać włoszczyznę, buraki, łyżkę octu, czosnek, 2-3 liście laurowe i 2 ziela angielskie. Doprawić łyżką Vegety. Warzywa gotować do miękkości. Barszcz przecedzić przez sitko. Doprawić do smaku octem, majerankiem, solą, cukrem i pieprzem.
  6. Podawać z uszkami, ziemniakami lub w filiżance do pasztecików, czy krokietów.

Smacznego Smile.

02

Obserwuj Kuchnia-Domowa na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Pokaż więcej

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

dziekuje za znalezione wskazówki dt. masła. Nie jestem ekspertem w tej dziedzien...
Co to za przepis ! Przecież na maśle nie powinno się smażyć !!! Uaktywniają się ...
Wyglada jak jogurt truskawkowy zadna rewelacja. Tytul powien brzmiec makaron z s...
Możesz go zachować do innej zupy. Trochę może przydać się do rozrzedzenia kremu,...
Z punktu 4 przygotowania zupy wynika, że zagotowujemy mleko, 250 ml wywaru z kal...
Początek strony