Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

01

Składniki na ok. 4 porcje:

  • ok. 250g żeberek
  • włoszczyzna
  • 1 łyżka przyprawy Vegeta
  • 2 liście laurowe, 2- 3 ziela angielskie
  • ząbek czosnku
  • ¼- ½ litra żurku w butelce
  • łyżka mąki pszennej
  • ok. 125g boczku pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżka suszonego majeranku

Sposób przygotowania:

  1. Z żeberek, włoszczyzny, Vegety, liści laurowych, ziela angielskiego i 1½ litra wody ugotować wywar. Wywar przecedzić.
  2. Do przecedzonego wywaru dodać żurek (1/4- ½ litra w zależności od kwaśności żurku), obrany ząbek czosnku i majeranek.
  3. Boczek podsmażyć. Dodać do żurku.
  4. Podprawić mąką.
  5. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

Smacznego Smile.

02

Obserwuj Kuchnia-Domowa na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

dziekuje za znalezione wskazówki dt. masła. Nie jestem ekspertem w tej dziedzien...
Co to za przepis ! Przecież na maśle nie powinno się smażyć !!! Uaktywniają się ...
Wyglada jak jogurt truskawkowy zadna rewelacja. Tytul powien brzmiec makaron z s...
Możesz go zachować do innej zupy. Trochę może przydać się do rozrzedzenia kremu,...
Z punktu 4 przygotowania zupy wynika, że zagotowujemy mleko, 250 ml wywaru z kal...
Początek strony