Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

01

Składniki na ok. 4 porcje:

  • ok. 250g żeberek
  • włoszczyzna
  • 1 łyżka przyprawy Vegeta
  • 2 liście laurowe, 2- 3 ziela angielskie
  • ząbek czosnku
  • ¼- ½ litra żurku w butelce
  • łyżka mąki pszennej
  • ok. 125g boczku pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżka suszonego majeranku

Sposób przygotowania:

  1. Z żeberek, włoszczyzny, Vegety, liści laurowych, ziela angielskiego i 1½ litra wody ugotować wywar. Wywar przecedzić.
  2. Do przecedzonego wywaru dodać żurek (1/4- ½ litra w zależności od kwaśności żurku), obrany ząbek czosnku i majeranek.
  3. Boczek podsmażyć. Dodać do żurku.
  4. Podprawić mąką.
  5. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

Smacznego Smile.

02

Obserwuj Kuchnia-Domowa na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Domowe-Wypieki.pl

English French German Russian Spanish

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

Marcinie, do miękkości ok. 40 minut lub dłużej, nawet do godziny, jeśli będą twa...
nie napisano ile gotować , przecież serca są od początku miękkie , więc ile min...
ulala genialny przepis łazanki robię zawsze kierując sie nim i sa pyszne !
Margarynę to sobie darujcie , szkoda zdrowia. Tylko masło extra. Boczek bym zasm...
Początek strony