Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Zupa krem pomidorowa z mozzarellą

Zupa krem pomidorowa z mozzarellą

...

Składniki na 4 porcje:

  • pomidory w puszce (ok. 850ml)
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 400ml wywaru warzywnego
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz
  • 200g sera mozzarella
  • bagietka
  • 5 łyżek oleju
  • ewentualnie bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory z puszki razem z sosem przełożyć do miski i zmiksować blenderem.
  2. Bagietkę pokroić w cienkie kromeczki i przysmażyć na 3 łyżkach oleju z obu stron.
  3. Cebulę obrać i pokroić kostkę.
  4. Czosnek obrać i pokroić drobno.
  5. Cebulę podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać czosnek, przecier pomidorowy i bazylię. Podsmażyć przez minutę.
  6. Dodać zmiksowane pomidory i wywar. Całość wymieszać, zagotować i gotować przez 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.
  7. Zupę nalać do talerzy. Dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę. Przyozdobić bazylią.
  8. Podawać z bagietką.
 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas oczekiwania:
Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 5- 6

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Zupa krem pomidorowa z mozzarellą Zupa krem pomidorowa z mozzarellą

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy

Aktualne Tagi

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnio na Blogu Czytelników

Początek strony