Chcesz podzielić się z innymi sprawdzonym przepisem? Masz pomysł na smaczną potrawę? Tutaj możesz go opublikować ...

Klopsy po chińsku

Wstęp:Miękkie kulki z mięsa mielonego w ciemnym sosie sojowym. Podawać z chińskim makaronem lub ryżem. Do dania pasuje bakłażan marynowany po chińsku.​Składniki:Klopsy500g mięsa mielonego​1 cebula szalotka​2 ząbki czosnku​3cm świeżego imbiru​1 jajko​1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego​1 nieduża bułka​trochę mleka​sól, pieprz​3 łyżki oleju z orzeszków...
Czytaj dalej
1477 odsłon

Bakłażan marynowany po chińsku

Wstęp:Bakłażan na ostro w oleju, z czarnym kminkiem i chili. Można podawać jako dodatek do dań na ciepło lub zimno, z zależności od okazji.​Składniki:2 bakłażany​5 łyżek oleju np. z orzeszków ziemnych lub rzepakowego​1 łyżeczka czarnuszki (czarnego kminku)​½ łyżeczki rozgniecionych w moździerzu lub lekko zmielonych płatków chili​½ łyżeczki ...
Czytaj dalej
1004 odsłon

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne

Ostatnio na Blogu Czytelników

Początek strony