Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
3 Komentarzy
Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Piersi z kurczaka z serkiem, zawinięte w cieście francuskim. Proponuję podawać z zieloną sałatą i ziemniakami np. pieczonymi z ziołami.

Składniki na 2 porcje:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 100g serka śmietankowego z ziołami
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • jajko lub żółtko

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczaka rozbić lekko tłuszczem. Oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na oleju z obu stron. Ułożyć na ręczniku papierowym, aby ociekły z tłuszczu.
  2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć ciasto francuskie. Przeciąć je na pół i na każdej połówce położyć pierś z kurczaka. Piersi z kurczaka posmarować serkiem. Ciasto francuskie złożyć na pół i skleić mocno boki. Ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem lub żółtkiem.

2

3

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20- 30 minut w temperaturze 180°C,  do zarumienienia się ciasta.
  2. Smacznego.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

2

Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony