Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Wątróbka z jabłkiem w sosie śmietanowym

Wątróbka duszona w śmietanie z cebulą i jabłkiem. W takiej kombinacji wątróbka jest pyszna i soczysta. Można podawać ją z ziemniakami, kaszą lub z pieczywem.

Składniki na ok. 2 porcje:

  • ok. 500 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 100 ml płynnej, słodkiej śmietany 30- 36%
  • sól, pieprz
  • 3- 4 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek. Umyć i osuszyć.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
  4. Cebulę i wątróbkę podsmażyć na oleju. Dodać jabłko i smażyć, aż wątróbka będzie usmażona i miękka.
  5. Przyprawić solą i pieprzem.
  6. Na końcu dodać śmietanę i wymieszać.

Kuchnia:

Polska

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 2

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
Wątróbka z jabłkiem w sosie śmietanowym Wątróbka z jabłkiem w sosie śmietanowym

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony