Tortellini z brokułem


Tortellini z brokułem
Szybki i smaczny obiad z tortellini z ulubionym nadzieniem i brokułem. Całość polana śmietanowym sosem i posypana płatkami migdałowymi.
Składniki na ok. 4 porcje:
- 500g brokułu
- 250g tortellini (z dowolnym nadzieniem)
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki pszennej
- 250ml słodkiej śmietany 30%
- szczypta cukru, sól
- 20g płatków migdałowych
Sposób przygotowania:
- Brokuł oczyścić, umyć i podzielić na różyczki. Łodygę pokroić w kostkę. Brokuł włożyć do gotującej się, osolonej wody i gotować na małym ogniu 8- 10 minut. Odcedzić. (Wody nie wylewać!)
- Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Dobrze odcedzić.
- Masło roztopić. Dodać mąkę i lekko przysmażyć. Wlewać stopniowo 125ml wody z brokułu, szybko mieszając trzepaczką, aby nie powstały grudki. Dodać śmietanę. Gotować na małym ogniu ok. 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą i cukrem.
- Brokuł i tortellini dodać do sosu. Potrawę rozłożyć na talerze i posypać płatkami migdałowymi.
Kuchnia: |
Włoska |
|
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | łatwe |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.