Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
5 Komentarzy

01

Składniki na 4 porcje:

  • 600g marchewki
  • 400g filetów rybnych
  • 3 kromki chleba tostowego
  • trochę soku z cytryny
  • 3 łyżki zielonego Pesto
  • 125ml słodkiej śmietany 30%
  • sól, biały pieprz
  • trochę margaryny do posmarowania naczynia

Sposób przygotowania:

  1. Marchewki ugotować w łupinkach, w osolonej wodzie, na półtwardo. Ostudzić, obrać i pokroić w plasterki.
  2. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną i ułożyć na dnie marchewkę.
  3. Filety rybne opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić, popieprzyć i ułożyć na marchewce. Skropić sokiem z cytryny.
  4. Chleb pokruszyć i wymieszać z Pesto. Wyłożyć na rybę.
  5. Z góry polać śmietaną.

02

  1. Naczynie przykryć (można folią aluminiową) i zapiec w nagrzanym piekarniku około 30min. w temperaturze 180°C.
  2. Podawać z ryżem lub bagietką.

Przepis zmodyfikowany na podstawie przepisu z gazety: Rezepte pur.

03

04

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    izag382 · 6 lat temu
    prosto,szybko i bardzo smacznie,czyli tak jak lubię;)ja marchewkę starłam na tarce i wyłożyłam do naczynia żaroodpornego surową,tak,że zdążyła się udusić...
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Paula · 8 lat temu
    to pesto bije na głowę
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kasia · 8 lat temu
    Uwielbiam zapiekane ryby, to danie wygląda rewelacyjnie:-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna Moderator · 8 lat temu
    [b]Cezonia[/b] również robiłam rybę na piątek ;). Nam bardzo smakowała, więc polecam.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Cezonia · 8 lat temu
    Wspaniały pomysł, mam pesto i filety, na piątek rybka będzie jak znalazł

Polub nas na ...

Początek strony