Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
3 Komentarzy

01

Składniki:

  • 1kg karkówki bez kości
  • ok. 5 ząbków czosnku
  • majeranek
  • oregano
  • sól ziołowa
  • 4 łyżki oliwy lub oleju

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę oczyścić, umyć i osuszyć.
  2. Ząbki czosnku obrać i pokroić w słupki. Ostrym nożem robić dziurki w mięsie i wkładać słupki czosnku.

03

  1. Zioła wymieszać z oliwą. Mięso obtoczyć w oliwie i wstawić do lodówki, na co najmniej 1 godz., a najlepiej na całą noc.
  2. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiązać, rozciąć lekko i  piec karkówkę 1godz. w temperaturze 180°C. Po tym czasie rozciąć rękaw i wbić ostry nóż w mięso. Jeśli wypłynie krew należy piec jeszcze dłużej (piekę najczęściej jeszcze z 20min. z rozciętym rękawem), jeśli nie karkówka jest gotowa.
  3. Podawać na ciepło do obiadu lub na zimno np. do chleba.

02

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony