Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
4 Komentarzy

01

Składniki na 4 porcje:

  • 300g karczku wieprzowego
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • olej
  • 500g brokułu
  • 300g marchewki
  • 300g makaronu rurki
  • sól, pieprz
  • ¼ litra bulionu (może być instant lub z kostki rosołowej)

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski.
  2. Cebule obrać i pokroić w półplasterki.
  3. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę do czosnku.
  4. Mięso wymieszać z cebulami, czosnkiem, przyprawą do gyrosa i 2 łyżkami oleju.
  5. Brokuł podzielić na różyczki i umyć.
  6. Marchewki obrać, umyć i pokroić w słupki.
  7. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
  8. Mięso usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Mięso wyciągnąć i na tym samym tłuszczu podsmażyć brokuł i marchewki. Kolejno dodać bulion i gotować, aż warzywa będą miękkie i woda wyparuje.
  9. Warzywa wyciągnąć.
  10. Makaron przysmażyć na 2 łyżkach oleju przez około 4 minut. Dodać mięso i warzywa. Wymieszać.

Przepis pochodzi ze strony: www.lecker.de

02

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony