Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
1 Komentarz

01

Składniki na 4 porcje:

  • 1 kurczak (dowolny, ja kupuję na ok. 1,3 kg)
  • ok. 2 łyżek posiekanych ziół np. natka pietruszki, szczypiorek, bazylia, tymianek, majeranek
  • ok. 80g masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Skórę lekko oddzielić od mięsa, szczególnie na piersiach i udach.
  2. Masło roztopić. Kolejno wymieszać z ziołami, solą i pieprzem.
  3. Płynnym masłem ziołowym natrzeć mięso kurczaka pod skórą i skórę.  
  4. Kurczaka związać.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku około 60 min. w temperaturze 200°C. Kurczaka w czasie pieczenia obracać i polewać masłem, które spłynęło do brytfanny.

02

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Iwcia33 · 5 lat temu
    Zrobilam dzis na obiad..rewelacja..rodzinie smakowalo..dziekuje za przepis.. :lol:

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony