Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

01

Składniki na ok. 4 porcje:

  • ok. 400- 500g polędwicy
  • 50g suszonych morel
  • 50g suszonych śliwek bez pestek
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, cynamon
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

  1. Polędwice oczyścić i przeciąć wzdłuż na pół nie przecinając do końca jednego dłuższego boku.
  2. Suszone owoce pokroić w drobną kostkę. Włożyć je do środka polędwicy i posypać cynamonem.

02

  1. Mięso związać.

03

  1. Mięso przełożyć na folię aluminiową. Posolić i popieprzyć.
  2. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki i ułożyć na polędwicy.
  3. Mięso zawinąć dobrze w folię.
  4. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60minut w temperaturze 200°C.
  5. Pokroić na grube plastry i i podawać np. z ziemniakami i sałatką.

04

05

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (2)

  1. Ag Pe

Taką polędwicę jadam raz na jakiś czas. Mój przyszły teść robi najlepsze wędliny na świecie.

  Załączniki
 
  1. Fiolunka

Świetna polędwica, bardzo lubię takie nadziane mięsko z jakimś delikatnym sosem.

http://www.kuchcikowo.wordpress.com

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony