Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
2 Komentarzy

01

Składniki na ok. 4 porcje:

  • ok. 400- 500g polędwicy
  • 50g suszonych morel
  • 50g suszonych śliwek bez pestek
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, cynamon
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

  1. Polędwice oczyścić i przeciąć wzdłuż na pół nie przecinając do końca jednego dłuższego boku.
  2. Suszone owoce pokroić w drobną kostkę. Włożyć je do środka polędwicy i posypać cynamonem.

02

  1. Mięso związać.

03

  1. Mięso przełożyć na folię aluminiową. Posolić i popieprzyć.
  2. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki i ułożyć na polędwicy.
  3. Mięso zawinąć dobrze w folię.
  4. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60minut w temperaturze 200°C.
  5. Pokroić na grube plastry i i podawać np. z ziemniakami i sałatką.

04

05

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony