Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Kotlety schabowe w panierce ziemniaczanej

Lubicie tradycyjne schabowe w panierce? A placki ziemniaczane? A co byście powiedzieli na schabowe panierowane w tartych ziemniakach? Spróbujcie, bo warto.

Składniki na 2 porcje:

  • 2 kotlety schabowe
  • ok. 2 dużych ziemniaków
  • jajko
  • mąka pszenna
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Mięso rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
  2. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, oderwać listki i poszatkować.
  3. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Odcisnąć dokładnie sok i wymieszać z pietruszką. Posolić.
  4. Kotlety panierować w mące, rozkłóconym jajku i ziemniakach. (Ziemniaki rozłożyć na mięsie i dobrze docisnąć).
  5. Smażyć na średnim ogniu z każdej strony, do zarumienienia.

02

03

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (5)

  1. Joanna Moderator

Magdo dowolna, jaką lubicie. Taka jak do normalnego schabowego.

  Załączniki
 
  1. MAGDA

Witam,
z czym podawać takie schabowe, jaka surówka najlepiej pasuje?

  Załączniki
 
  1. Edyta

Wyprobowane wyszly identyczne jak na zdjeciu...pycha

  Załączniki
 
  1. Astheart

Mozna tez panierowac w klasycznym ciescie na placi ziemniaczanne z surowych ziemniakow.

  Załączniki
 
  1. tu-tusia

Genialne!Musze koniecznie wypróbować Jestem fanką niebanalnych panierek i fanką placków ziemniaczanych. Mniam mniam

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony