Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Wątróbka z ciecierzycą

Sycące danie z wątróbki drobiowej z dodatkiem ciecierzycy i pomidorów. Aromatyczne, dzięki dodatkowi cynamonu. Polecam również osobą będących na diecie low carb.

Składniki na 2 porcje:

  • 500g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 100g pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, ½ łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek. Opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym.
  2. Cebulę pokroić w kostkę.
  3. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
  4. Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół.
  5. Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę i smażyć, aż się zeszkli. Dodać wątróbkę i smażyć na średniej mocy palnika, aż się zetnie.
  6. Pod koniec smażenia dodać odsączoną ciecierzycę i pomidorki. Gotowe danie doprawić solą, pieprzem i cynamonem.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 2

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony