Wątróbka z ciecierzycą

Sycące danie z wątróbki drobiowej z dodatkiem ciecierzycy i pomidorów. Aromatyczne, dzięki dodatkowi cynamonu. Polecam również osobą będących na diecie low carb.

Składniki na 2 porcje:

  • 500g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 100g pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, ½ łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek. Opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym.
  2. Cebulę pokroić w kostkę.
  3. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
  4. Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół.
  5. Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę i smażyć, aż się zeszkli. Dodać wątróbkę i smażyć na średniej mocy palnika, aż się zetnie.
  6. Pod koniec smażenia dodać odsączoną ciecierzycę i pomidorki. Gotowe danie doprawić solą, pieprzem i cynamonem.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 2

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski