Pasta z makreli

Pasta z makreli

Pasta z wędzonej makreli, jajek i twarogu. Jest kremowa i pyszna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Idealna na śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • 125g twarogu mielonego
  • 1 wędzona makrela
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Z ryby usunąć ości i skórę.
  3. Cebulę i jajka posiekać w drobną kostkę.
  4. Szczypiorek i koperek poszatkować.
  5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego.

 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Całkowity czas przygotowania: do 30 minut
Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Pasta z makreli Pasta z makreli

Powiązane przepisy