Pasta z papryki i ogórka


Pasta z papryki
Smaczna paprykowa pasta do chleba. Można ją również zastosować jako dip do warzyw, do potraw z grilla lub pieczonych ziemniaków.
Składniki:
- pół papryki czerwonej
- pół papryki żółtej
- 50g świeżego ogórka
- 1 ząbek czosnku
- 200g serka kremowego typu Philadelphia
- 1/4 łyżeczki papryki czerwonej w proszku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Papryki oczyścić, umyć i posiekać bardzo drobno.
- Ogórek umyć, obrać, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki i posiekać bardzo drobno.
- Czosnek przecisnąć przez prasę.
- Serek kremowy wymieszać z paprykami, ogórkiem i czosnkiem. Przyprawić papryką w proszku, solą i pieprzem.
- Pastę można przechowywać do tygodnia w lodówce.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.