Pasta z sera feta z ziołami


Pasta z sera feta z ziołami
Szybka pasta do chleba z sera feta, czosnku oraz natki pietruszki, koperku i szczypiorku. Pasta jest dość pikantna i mocno czosnkowa.
Składniki:
- 200g sera feta
- 100g serka kremowego typu Philadelphia
- po jednej garści: natki pietruszki, szczypiorku i koperku
- 4 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki pieprzu
- ok. 2 łyżek oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Kawałki sera feta, serek kremowy, czosnek, natkę pietruszki, szczypiorek, koperek, oliwę i pieprz zmiksować blenderem. (Gdyby konsystencja pasty była za sucha, dodać jeszcze oliwy. Nie trzeba dodawać soli. Ser feta jest wystarczająco słony).
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.