Pasta z makreli i serka


Kremowa pasta z wędzonej makreli i serka. Pyszna pasta do chleba lub jako dip do warzyw. Serek kremowy możecie wybrać naturalny lub z przyprawami.
Składniki na ok. 300 ml pasty:
- ok. 150 g wędzonej makreli
- ok. 150 g serka kremowego typu kanapkowego (np. naturalny, ze szczypiorkiem lub z ziołami)
- trochę szczypiorku lub zielonej cebulki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Z makreli ściągnąć skórę i wyciągnąć ości. Przełożyć do miski.
- Dodać serek kremowy i widelcem rozgnieść na gładką masę.
- Dodać trochę posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 (ok. 300 ml pasty) |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | średni |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.