Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
8 Komentarzy

kalafior panierowany

Zwykły, dość mdły kalafior ugotowany w wodzie nabierze wyrazistości, jeśli obtoczymy go w jajku i bułce tartej, a następnie usmażymy na złoty kolor. Taki kalafior pasuje jako dodatek do głównego dania. Można serwować go np. zamiast mięsa z ziemniakami i surówką. Można jeść go również samego, jako przekąskę, na zimno lub ciepło.

Składniki:

  • 1 kalafior
  • sól
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie na prawie miękko. (Kalafior po ugotowaniu nie może być bardzo miękki, ponieważ podczas panierowania będzie się rozpadał).
  2. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
  3. Jajka rozkłócić. Każdą różyczkę kalafiora obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
  4. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

kalafior panierowany

kalafior panierowany

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Karolina · 4 lat temu
    Do ziemniaków wolę kalafior w panierce niż kotleta. Zdecydowanie smaczniejszy i nie taki ciężki. Moja mama zawsze taki robiła. Polecam :lol:
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    martuś · 5 lat temu
    dosłowne niebo w ustach polecam w 100% bo jest pycha! za wiele roboty też przy tym nie ma. nie znam osoby, która nie uwielbiałaby go w takiej postaci
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Agnieszka T. · 5 lat temu
    Uwielbiam takiego kalafiora !
    Twój blog jest fantastyczny. Podoba mi się, jak eksperymentujesz z tradycyjnymi daniami Pozdrawiam i czekam na więcej przepisów.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Agnieszka · 5 lat temu
    Ten kalafior jest przepyszny. Robię go dosyć często i zawsze znika w mgnieniu oka.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Magdalena · 6 lat temu
    Wyglądają bardzo apetycznie na pewno zrobię,bo nigdy jeszcze takich nie jadłam :)))
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    marcin · 6 lat temu
    kalafior w panierce jest bardzo pyszny i jest syty polecam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kamila · 6 lat temu
    Już mam ochotę na taki kalafior:) W najbliższym czasie będę go przyrządzać:)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    gosiaa99 · 6 lat temu
    Nigdy jeszcze nie robiłam kalafioru w panierce oj na pewno zrobię w najbliższym czasie
    Pozdrawiam

Polub nas na ...

Początek strony