Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Kalarepa z marchewką oprószana

Kalarepa z marchewką oprószana

Szybki, prosty, a zarazem smaczny dodatek do obiadu.

Składniki na ok. 6 porcji:

  • 2 kalarepy
  • 3 marchewki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 garści natki pietruszki
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

  1. Kalarepę i marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę.
  2. Przełożyć do garnka i zalać 1 szklanką wrzątku. Posolić. Gotować pod przykryciem ok. 30 minut, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.
  3. Odlać trochę wody spod warzyw i wymieszać dokładnie z mąką. Dodać z powrotem do garnka. Dodać masło i zagotować, mieszając.
  4. Na końcu wmieszać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  5. Podawać na ciepło z ziemniakami i mięsem.
 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 6

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Kalarepa z marchewką oprószana Kalarepa z marchewką oprószana

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony