Kalarepa z marchewką oprószana


Kalarepa z marchewką oprószana
Szybki, prosty, a zarazem smaczny dodatek do obiadu.
Składniki na ok. 6 porcji:
- 2 kalarepy
- 3 marchewki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 garści natki pietruszki
- sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania:
- Kalarepę i marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę.
- Przełożyć do garnka i zalać 1 szklanką wrzątku. Posolić. Gotować pod przykryciem ok. 30 minut, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.
- Odlać trochę wody spod warzyw i wymieszać dokładnie z mąką. Dodać z powrotem do garnka. Dodać masło i zagotować, mieszając.
- Na końcu wmieszać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
- Podawać na ciepło z ziemniakami i mięsem.
Kuchnia: |
Polska |
|
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 6 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.