Surówka z selera i jabłka


Szybka surówka do obiadu z selera korzeniowego i jabłka. Smaczna i zdrowa surówka do drugiego dania lub jako przekąska.
Składniki na ok. 900 ml, ok. 5 porcji:
- ½ średniego selera (ok. 500g)
- 1 jabłko
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżka majonezu
- ok. 3- 4 łyżki jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany np. 18%
- sól
- cukier do smaku (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
- Seler i jabłko umyć, osuszyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny.
- Dodać łyżkę majonezu i tyle jogurtu, aby sałatka nie była sucha.
- Doprawić solą i cukrem do smaku.
- Można podawać od razu lub schłodzić.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Liczba porcji: |
ok. 5- 6 |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | niski |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.