Koktajl jagodowo- bananowy na mleku kokosowym

Szybki koktajl z jagód, bez cukru i nabiału, osłodzony dodatkiem bananów. Prosty i ekspresowy do przygotowania. Jako przekąska lub na śniadanie.

Składniki na ok. 700 ml (ok. 3 porcje):

  • 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego, temperatura pokojowa
  • 2 banany
  • 1 szklanka świeżych jagód (ok. 150 g)
  • 2- 4 łyżki soku z cytryny (do smaku)

Sposób przygotowania:

  1. Jagody szybko przepłukać na sitku, oczyścić z ewentualnych szypułek i listków i odsączyć na sitku.
  2. Otworzyć puszkę z mlekiem kokosowym i przelać zawartość do wysokiej miski.
  3. Dodać jagody i pokrojone na kawałki, obrane banany.
  4. Zmiksować blenderem na gładki mus. Dodać sok z cytryny do smaku.
  5. Koktajl rozlać do szklanek i podawać od razu.

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Liczba porcji:

ok. 3 (ok. 700 ml)

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: średni
Koktajl jagodowo- bananowy na mleku kokosowym