Koktajl jagodowo- bananowy na mleku kokosowym


Szybki koktajl z jagód, bez cukru i nabiału, osłodzony dodatkiem bananów. Prosty i ekspresowy do przygotowania. Jako przekąska lub na śniadanie.
Składniki na ok. 700 ml (ok. 3 porcje):
- 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego, temperatura pokojowa
- 2 banany
- 1 szklanka świeżych jagód (ok. 150 g)
- 2- 4 łyżki soku z cytryny (do smaku)
Sposób przygotowania:
- Jagody szybko przepłukać na sitku, oczyścić z ewentualnych szypułek i listków i odsączyć na sitku.
- Otworzyć puszkę z mlekiem kokosowym i przelać zawartość do wysokiej miski.
- Dodać jagody i pokrojone na kawałki, obrane banany.
- Zmiksować blenderem na gładki mus. Dodać sok z cytryny do smaku.
- Koktajl rozlać do szklanek i podawać od razu.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Liczba porcji: |
ok. 3 (ok. 700 ml) |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | średni |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!