Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Mango- melon- truskawka smoothie

Orzeźwiający napój z mango, melona i truskawek. Poza sezonem truskawkowym można spokojnie sięgnąć po truskawki mrożone.

Jak widzicie na zdjęciach, kolor napoju zależy od koloru miąższu melona. Smak jest natomiast nie do odróżnienia.

Składniki na ok. 1,2 litra:

  • 1 duże, dojrzałe mango
  • pół melona (odmiany Galia- zdjęcie nr. 1, Kantalupa - zdjęcie nr. 2 lub miodowy)
  • 350 g truskawek (świeżych lub mrożonych*)

Sposób przygotowania:

  1. Melona umyć, usunąć pestki, obrać i pokroić na kawałki.
  2. Mango umyć, obrać i oddzielić miąższ od pestki.
  3. Jeśli używacie truskawek świeżych należy je umyć, osuszyć i odszypułkować. Zmiksować blenderem lub w malakserze na mus. Jeśli używacie truskawek mrożonych to można je zmiksować mrożone lub pozostawić do rozmrożenia i wtedy zmiksować. (Przeczytaj uwagę).
  4. Mango i melona zmiksować blenderem lub w malakserze na mus. Połączyć ze zmiksowanymi truskawkami.
  5. Można od razu rozlać do szklanek i podawać lub schłodzić w lodówce.

Uwaga:

*Jeśli macie mocny malakser (typu Thermomix), który poradzi sobie ze zmiksowaniem mrożonych truskawek, możecie ich nie rozmrażać. W przeciwnym wypadku mrożone truskawki należy wyciągnąć wcześniej i pozostawić do rozmrożenia.

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 5

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: średni
Mango- melon- truskawka smoothie

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony