Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
1 Komentarz

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

  • 5 jajek
  • 4 pieczarki
  • 50g sera żółtego typy Emmentaler
  • 1 łyżeczka masła
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
  2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. 
  3. Ser żółty zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach.
  4. Pieczarki i ser żółty połączyć z żółtkami oraz majonezem. Zmiksować np. blenderem na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Białka napełnić masą za pomocą szprycy. Dowolnie udekorować.

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    zadowolona kasia · 5 lat temu
    Bardzo dobre, choć ja trochę zmodyfikowałam nadzienie:podsmażyłam na maśle drobno pokrojone nóżki pieczarek(bo tylko te mi zostały)z cebulką, a na koniec dodałam natkę pietruszki-rewelacyjny smak i nie mieliłam tego. Oczywiście wymieszałam to z żółtkami i majonezem. Pychota :lol:

Polub nas na ...

Początek strony