Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:
- 5 jajek
- 4 pieczarki
- 50g sera żółtego typy Emmentaler
- 1 łyżeczka masła
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
- Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem.
- Ser żółty zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach.
- Pieczarki i ser żółty połączyć z żółtkami oraz majonezem. Zmiksować np. blenderem na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.
- Białka napełnić masą za pomocą szprycy. Dowolnie udekorować.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.