Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
3 Komentarzy
Ryba na kwaśno

Ryba na kwaśno

Opiekana ryba w zalewie octowej.

Składniki na ok. 12 porcji:

  • 1kg filetów rybnych (mintaj, morszczuk, dorsz lub tilapia)
  • panierka: mąka pszenna, jajka i bułka tarta

Zalewa:

  • 1litr  i ½ szklanki wody
  • 2/3  szklanki octu 10%
  • 3 ½ łyżki cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 3 cebule pokrojone w talarki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 marchewka pokrojona w kostkę
  • 1 pietruszka pokrojona w kostkę

Sposób przygotowania:

  1. Filety rybne posolić, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju.
  2. Składniki zalewy wymieszać i gotować 10 minut. Usmażone filety rybne przełożyć do glinianego naczynia i zalać ostudzoną zalewą. Odstawić na 3-4 dni.

Smacznego.

 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Czas przygotowania:
Czas oczekiwania:

Ilość porcji:

ok. 12

Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Gosia · 3 lat temu
    Czy koniecznie musi to być gliniane naczynie?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna Moderator · 7 lat temu
    Proszę zalewę ostudzić. Dopiszę zaraz do przepisu, bo to ważne. Najlepiej układać w garnku warstwami: ryba, warzywa z zalewy, ryba itd. Na końcu zalać zalewą. Życzę smacznego :-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Elżbieta · 7 lat temu
    Witam. To coś dla mnie już mi cieknie ślinka,tylko mam pytanie czy zalać gorącą zalewą?

Polub nas na ...

Początek strony