Ryba na kwaśno


Ryba na kwaśno
Opiekana ryba w zalewie octowej.
Składniki na ok. 12 porcji:
- 1kg filetów rybnych (mintaj, morszczuk, dorsz lub tilapia)
- panierka: mąka pszenna, jajka i bułka tarta
Zalewa:
- 1litr i ½ szklanki wody
- 2/3 szklanki octu 10%
- 3 ½ łyżki cukru
- 1 ½ łyżeczki soli
- 3 cebule pokrojone w talarki
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 1 marchewka pokrojona w kostkę
- 1 pietruszka pokrojona w kostkę
Sposób przygotowania:
- Filety rybne posolić, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju.
- Składniki zalewy wymieszać i gotować 10 minut. Usmażone filety rybne przełożyć do glinianego naczynia i zalać ostudzoną zalewą. Odstawić na 3-4 dni.
Smacznego.
Kuchnia: |
Polska |
|
![]() |
Czas: |
Czas przygotowania:
Czas oczekiwania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 12 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.