Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
1 Komentarz
Wątróbka w boczku

Wątróbka w boczku

Roladki z wątróbki owiniętej w boczek lub szynkę parmeńską. Proste, a jakie pyszne!

Składniki:

  • wątróbka drobiowa
  • plasterki boczku lub szynki parmeńskiej
  • parę ząbków czosnku
  • sól

Sposób przygotowania:

    1. Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć.
    2. Czosnek obrać i każdy ząbek przekroić wzdłuż na pół.
    3. Wątróbkę posolić, na każdej ułożyć połówkę ząbka czosnku i owinąć w plasterek boczku lub szynki parmeńskiej. (Szynkę parmeńską najlepiej przekroić wzdłuż na pół, ponieważ plasterki są zazwyczaj dość szerokie).
    4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć wątróbkę.

02

    1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180°C.

Czas:

Całkowity czas przygotowania: do 1 godziny
Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Wątróbka w boczku

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Urszula · 5 lat temu
    Bardzo smaczne danie ,niepowtarzalny smak,z tym że kroję jabłko w ćwiartki i dodaję dodaję 10 min.przed końcem pieczenia .Smacznego!

Polub nas na ...

Początek strony