Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
8 Komentarzy

01

Ciekawa i szybka do przygotowania przekąska. Lekko gorzki ser Gorgonzola super kombinuje się ze słodkim daktylem.  

Składniki:

  • daktyle suszone (najlepiej już bez pestek, ale mogą by też z pestkami)
  • ser pleśniowy typu Gorgonzola
  • orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

  1. Jeśli daktyle są z pestkami, przeciąć je wzdłuż i wyciągnąć pestkę.
  2. Ser pokroić w słupki i włożyć do daktyli.
  3. Na górę położyć połówkę orzecha włoskiego.
  4. Przechowywać w lodówce.

Przepis pochodzi z książki: „Weihnachten“.

02

Powiązane przepisy


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Mika · 4 lat temu
    Bardzo smaczne i wszystkim smakują Robię je od dawna ale zawsze z serkiem mascarpone. Polecam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna Moderator · 8 lat temu
    [b]Ulla[/b] dobry pomysł z takim lekko stopionym serkiem ;-)
    [b]Anthonyb[/b] jako deserek z pewnością jest pyszne :lol:
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    anthonyb · 8 lat temu
    tak. Interesujace polaczenie. Musze sprobowac, ale to w okresie swiatecznym (tylko wtedy kupuje daktyle :-) )
    Sprobuj kiedys nadziane mascarpone. Bardzo mi tak smakuja. W ramach deseru:-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    karmel-itka · 8 lat temu
    ale bomba!
    pomysł pierwsza klasa ;]
    i dośc ciekawe zestawienie. daktyl i ser.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    ulla · 8 lat temu
    a jakby je tak lekko podgrzać w piekarniku .. boskie, boskie :)muszę wypróbować www.kuchnianawzgorzu.pl
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna Moderator · 8 lat temu
    [b]MZ, Gosiu[/b] jeśli lubicie tylko ser Gorgonzola to ta przystawka będzie Wam jak najbardziej smakować. Gosiu też nie używam za często daktyli, ale akurat miałam pół paczki i postanowiłam je wykorzystać 8) Może też pozostanie Ci kiedyś parę niewykorzystanych i spróbujesz tej przekąski :-*
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    gosiaa99 · 8 lat temu
    Daktyle zawsze mi sie kojarza z iscie krolewskim deserem. Co prawda malo ich uzywam, ale chetnie spobowalabym w takiej wersji:)
    Pozdrawiam!
    Milego weekendu:)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    MZ · 8 lat temu
    Ciekawe połączenie. Daktyli ci u nas dostatek, więc zapisuje przepis.
    Pozdrawiam,
    SWS

Polub nas na ...

Początek strony