Rolada szpinakowa z łososiem


Ta przystawka, od czasu kiedy po raz pierwszy ją przygotowałam, regularnie pojawia się na naszym stole. Dobrze wygląda, smakuje i jest łatwa do przygotowania.
Składniki:
- 200 g wędzonego łososia w plasterkach
- 180 g mrożonego szpinaku ze śmietaną
- 200 g startego sera żółtego
- 200 g serka śmietankowego z ziołami
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
- Szpinak rozmrozić i wymieszać z jajkiem.
- Masę szpinakową rozłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać z góry startym serem.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 200°C (grzałka góra- dół), aż ser lekko się zarumieni. Pozostawić do ostygnięcia.
- Następnie rozsmarować serek śmietankowy i ułożyć na nim łososia.
- Całość zwinąć ściśle w roladę wzdłuż dłuższego boku. Roladę zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki, na co najmniej 12 godzin.
- Roladę pokroić w cienkie plasterki.


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.