Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
7 Komentarzy

przekąska z ciasta francuskiego

Składniki na 6 sztuk:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • parę łyżeczek Pesto
  • parę pomidorków suszonym (ok. 40g)
  • mozzarella (ok. 220g)

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Kwadraty posmarować Pesto, pozostawiając odstęp od brzegów.
  3. Mozzarellę pokroić w kostkę.
  4. Pomidory suszone pokroić drobno.
  5. Mozzarellę i pomidory rozłożyć na Pesto.

02

  1. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C do zarumienienia.

03

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Justyna · 4 lat temu
    Witam! Super przepis, ale zastanawia mnie czy mozna by je zrobic, w wersji z jakąś szynka lub mięsem? Nie za bardzo wiem co by tu pasowało. A chciałabym podać dwie wersje.

    Masz jakiś pomysł?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna Moderator · 5 lat temu
    [b]Ago[/b] dałam tylko mozzarellę (tak tą w kulce). Ciasta nie smarowałam, ale można posmarować rozkłóconym jajkiem. Z fetą też będzie pasować.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Aga · 5 lat temu
    Witam, mam kilka pytan Czy ta mozzarella, to jest ta w kulkach? Nie smarujesz cista jajkiem? I czy posypujesz jeszcze jakimś startym żółtym serem?
    I czy próbował ktos z serem feta , czy by było równie smaczne? Pozdrawiam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Pati · 5 lat temu
    Ja dodałam tuńczyka i zmieszałem pesto z harissa i tez są pyszne
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna Moderator · 5 lat temu
    [b]Olu[/b] tak, są pojedyńcze.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Ola · 5 lat temu
    Witam,

    czy te kwadraty są pojedyncze? Czy rzeczywiście urosną tak jak na ostatnim zdjęciu? Nie mam doświadczenia z ciastem francuskim a chętnie zrobiłabym taką przekąskę.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    tu-tusia · 7 lat temu
    I za takie waśnie przekąski lubią ciasto francuskie

Polub nas na ...

Początek strony