Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

przekąska z ciasta francuskiego

Składniki na 6 sztuk:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • parę łyżeczek Pesto
  • parę pomidorków suszonym (ok. 40g)
  • mozzarella (ok. 220g)

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Kwadraty posmarować Pesto, pozostawiając odstęp od brzegów.
  3. Mozzarellę pokroić w kostkę.
  4. Pomidory suszone pokroić drobno.
  5. Mozzarellę i pomidory rozłożyć na Pesto.

02

  1. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C do zarumienienia.

03

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (7)

  1. Justyna

Witam! Super przepis, ale zastanawia mnie czy mozna by je zrobic, w wersji z jakąś szynka lub mięsem? Nie za bardzo wiem co by tu pasowało. A chciałabym podać dwie wersje.

Masz jakiś pomysł?

  Załączniki
 
  1. Joanna Moderator

Ago dałam tylko mozzarellę (tak tą w kulce). Ciasta nie smarowałam, ale można posmarować rozkłóconym jajkiem. Z fetą też będzie pasować.

  Załączniki
 
  1. Aga

Witam, mam kilka pytan Czy ta mozzarella, to jest ta w kulkach? Nie smarujesz cista jajkiem? I czy posypujesz jeszcze jakimś startym żółtym serem?
I czy próbował ktos z serem feta , czy by było równie smaczne?
Pozdrawiam

  Załączniki
 
  1. Pati

Ja dodałam tuńczyka i zmieszałem pesto z harissa i tez są pyszne

  Załączniki
 
  1. Joanna Moderator

Olu tak, są pojedyńcze.

  Załączniki
 
  1. Ola

Witam,

czy te kwadraty są pojedyncze? Czy rzeczywiście urosną tak jak na ostatnim zdjęciu? Nie mam doświadczenia z ciastem francuskim a chętnie zrobiłabym taką przekąskę.

  Załączniki
 
  1. tu-tusia

I za takie waśnie przekąski lubią ciasto francuskie

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony