Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Zapiekane figi z fetą

Słodka przekąska ze świeżych fig, szynki parmeńskiej i sera feta.

Składniki na ok. 2 porcje:

  • 4 świeże figi
  • 40g sera feta
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej
  • pieprz
  • 1- 2 łyżeczek miodu

Sposób przygotowania:

  1. Figi umyć, osuszyć i naciąć na krzyż, nie przecinając do końca.
  2. Ser feta rozgnieść widelcem. Oprószyć pieprzem i nałożyć łyżeczką do środka fig.
  3. Figi owinąć w plasterki szynki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub żaroodpornych miseczkach.
  4. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20- 30 minut w temperaturze 180°C, aż ser i szynka się przyrumienią.
  5. Podawać na ciepło polane miodem.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 2

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony