Sałatka z winogronami i orzechami


Sałatka z winogronem i orzechami
Lekka, jesienna sałatka z zielonej sałaty, winogron i jabłka, polana dressingiem jogurtowym. Polecam na śniadanie lub kolacje samą lub ze świeżym pieczywem.
Składniki na 4 porcje:
- sałata roszponka (100g)
- 150g winogron bez pestek
- 50g orzechów włoskich
- 1 jabłko
- 100g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka łagodnej musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz, łyżeczka miodu
Sposób przygotowania:
- Sałatę umyć, oderwać ogonki i osuszyć.
- Winogrona umyć i pokroić na połówki.
- Orzechy posiekać.
- Jabłko pokroić w kostkę.
- Jogurt wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i miodem do smaku.
- Wszystkie składniki wymieszać i rozłożyć na talerzach.
Smacznego.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: |
średni |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!