Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Sałatka z winogronami i orzechami

Sałatka z winogronem i orzechami

Lekka, jesienna sałatka z zielonej sałaty, winogron i jabłka, polana dressingiem jogurtowym. Polecam na śniadanie lub kolacje samą lub ze świeżym pieczywem.

Składniki na 4 porcje:

  • sałata roszponka (100g)
  • 150g winogron bez pestek
  • 50g orzechów włoskich
  • 1 jabłko
  • 100g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka łagodnej musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz, łyżeczka miodu

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę umyć, oderwać ogonki i osuszyć.
  2. Winogrona umyć i pokroić na połówki.
  3. Orzechy posiekać.
  4. Jabłko pokroić w kostkę.
  5. Jogurt wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i miodem do smaku.
  6. Wszystkie składniki wymieszać i rozłożyć na talerzach.

Smacznego.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

ok. 4

Trudność: łatwe
koszt Koszt:

średni

Sałatka z winogronami i orzechami

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony