Sałatka z winogronami i orzechami

Sałatka z winogronem i orzechami

Lekka, jesienna sałatka z zielonej sałaty, winogron i jabłka, polana dressingiem jogurtowym. Polecam na śniadanie lub kolacje samą lub ze świeżym pieczywem.

Składniki na 4 porcje:

  • sałata roszponka (100g)
  • 150g winogron bez pestek
  • 50g orzechów włoskich
  • 1 jabłko
  • 100g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka łagodnej musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz, łyżeczka miodu

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę umyć, oderwać ogonki i osuszyć.
  2. Winogrona umyć i pokroić na połówki.
  3. Orzechy posiekać.
  4. Jabłko pokroić w kostkę.
  5. Jogurt wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i miodem do smaku.
  6. Wszystkie składniki wymieszać i rozłożyć na talerzach.

Smacznego.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

ok. 4

Trudność: łatwe
koszt Koszt:

średni

Sałatka z winogronami i orzechami