Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Wspaniała sałatka z kapusty pekińskiej i piersi kurczaka. Idealna na różne imprezy, śniadanie, kolecję, a także do zabrania np. jako lunch do pracy. Jest prosta, smaczna i łatwa do przygotowania.

Składniki na ok. 6 porcji:

  • pół kapusty pekińskiej
  • pierś z kurczaka
  • kostka rosołowa lub wywar
  • kukurydza w puszce
  • 200g sera feta
  • ½ szklanki słonecznika
  • parę łyżek majonezu (według uznania, mniej więcej 5 łyżek)

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka ugotować w wywarze (lub w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej). Ostudzić i pokroić w kostkę.
  2. Kapustę poszatkować.
  3. Ser feta pokroić w kostkę.
  4. Słonecznik zrumienić na patelni bez tłuszczu.
  5. Kapustę, pierś z kurczaka, ser, słonecznik, kukurydzę i majonez połączyć. Doprawić pieprzem do smaku. (Nie dawać soli! Sałatka jest już słona od fety.)

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

ok. 6

Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Aktualne Tagi

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnio na Blogu Czytelników

Początek strony