Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Wspaniała sałatka z kapusty pekińskiej i piersi kurczaka. Idealna na różne imprezy, śniadanie, kolecję, a także do zabrania np. jako lunch do pracy. Jest prosta, smaczna i łatwa do przygotowania.

Składniki na ok. 6 porcji:

  • pół kapusty pekińskiej
  • pierś z kurczaka
  • kostka rosołowa lub wywar
  • kukurydza w puszce
  • 200g sera feta
  • ½ szklanki słonecznika
  • parę łyżek majonezu (według uznania, mniej więcej 5 łyżek)

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka ugotować w wywarze (lub w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej). Ostudzić i pokroić w kostkę.
  2. Kapustę poszatkować.
  3. Ser feta pokroić w kostkę.
  4. Słonecznik zrumienić na patelni bez tłuszczu.
  5. Kapustę, pierś z kurczaka, ser, słonecznik, kukurydzę i majonez połączyć. Doprawić pieprzem do smaku. (Nie dawać soli! Sałatka jest już słona od fety.)

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

ok. 6

Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (3)

  1. Joanna

Salatka rewelacyjna!!! Jest szal na kazdej imprezie,ale ja tez dodaje troszke czerwonej cebuli

  Załączniki
 
  1. Paula

Brzmi ciekawie, muszę spróbować, nie wpadłabym na pomysł słonecznika
Pozdrawiam !

  Załączniki
 
  1. Dorota

Dodałam też czerwoną cebulę dla zaostrzenia smaku.
Pyszne wyszło, dziękuję za przepis

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony