Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
3 Komentarzy
Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Wspaniała sałatka z kapusty pekińskiej i piersi kurczaka. Idealna na różne imprezy, śniadanie, kolecję, a także do zabrania np. jako lunch do pracy. Jest prosta, smaczna i łatwa do przygotowania.

Składniki na ok. 6 porcji:

  • pół kapusty pekińskiej
  • pierś z kurczaka
  • kostka rosołowa lub wywar
  • kukurydza w puszce
  • 200g sera feta
  • ½ szklanki słonecznika
  • parę łyżek majonezu (według uznania, mniej więcej 5 łyżek)

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka ugotować w wywarze (lub w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej). Ostudzić i pokroić w kostkę.
  2. Kapustę poszatkować.
  3. Ser feta pokroić w kostkę.
  4. Słonecznik zrumienić na patelni bez tłuszczu.
  5. Kapustę, pierś z kurczaka, ser, słonecznik, kukurydzę i majonez połączyć. Doprawić pieprzem do smaku. (Nie dawać soli! Sałatka jest już słona od fety.)

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

ok. 6

Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 4 lat temu
    Salatka rewelacyjna!!! Jest szal na kazdej imprezie,ale ja tez dodaje troszke czerwonej cebuli
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Paula · 4 lat temu
    Brzmi ciekawie, muszę spróbować, nie wpadłabym na pomysł słonecznika Pozdrawiam !
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Dorota · 5 lat temu
    Dodałam też czerwoną cebulę dla zaostrzenia smaku.
    Pyszne wyszło, dziękuję za przepis

Polub nas na ...

Początek strony