Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
6 Komentarzy
Sałatka śledziowa ze smażonymi jabłkami

Sałatka śledziowa ze smażonymi jabłkami

Sałatka o łagodnym i prostym smaku. Lekka słodycz jabłek dobrze komponuje się z intensywnym smakiem ryby i cebuli. Niewyszukane danie, a zarazem ciekawa kompozycja smakowa.

Składniki na ok. 4 porcje:

  • 4 płaty śledziowe (matjasy) w oleju
  • 3 jabłka
  • zielona cebulka (dymka) lub szczypiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Płaty śledziowe pokroić w kostkę.
  2. Cebulkę umyć, osuszyć i pokroić drobno.
  3. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i przesmażyć, aż jabłka będą miękkie, ale będą jeszcze utrzymywać kształt. (Można również smażyć dłużej, aż powstanie mus jabłkowy). Jabłka wymieszać z solą, pieprzem i cebulką.
  4. Układać w szklankach lub pucharkach warstwami: śledzie, jabłka i ponownie śledzie i jabłka.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 4

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Sałatka śledziowa ze smażonymi jabłkami

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony