Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

01

Składniki na ok. 4 porcje:

  • sałata (dowolna, u mnie mieszana)
  • 1 papryka czerwona
  • tuńczyk w puszce w sosie własnym
  • ok. 150g twardego sera feta
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 żółtko
  • 30ml oliwy lub oleju
  • 50ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 1- 2 łyżeczki miodu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę umyć, osuszyć i jeśli są duże liście, porwać na kawałki. Rozłożyć na półmisku lub talerzach.
  2. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
  3. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
  4. Ser feta pokroić w kostkę.
  5. Paprykę, tuńczyk i ser rozłożyć na sałacie.
  6. Żółtko utrzeć dokładnie z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Dodać powoli oliwę. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać jogurt. Sałatę polać sosem.

02

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (1)

  1. Paula

to ja porywam miseczkę takiej sałatki na kolację

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony