Sałatka śledziowa


Sałatka śledziowa
Sałatka z matjasów, cebuli, jabłka i ogórka w śmietanie z dodatkiem majonezu. Zawiera również rzodkiewkę, która nie tylko wzbogaca ją smakowo, ale również dodaje koloru. Sałatka jest bardzo smaczna. Najsmaczniejsza, gdy jest dobrze schłodzona w lodówce. Można podawać ją z pieczywem lub z pieczonymi ziemniakami.
Składniki na ok. 4 porcje:
- 4 płaty śledziowe (matjasy) w oleju (ok.250g)
- 1 cebula
- 2 jabłka
- 2 ogórki konserwowe
- 200g kwaśnej śmietany
- 50ml majonezu
- 4 rzodkiewki
- sól, pieprz, szczypta cukru
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
- Ogórki pokroić w kostkę.
- Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem ze skórką.
- Matjasy pokroić na kawałki.
- Rzodkiewki przekroić na pół i pokroić w paseczki.
- Wszystkie składniki połączyć. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru do smaku.
- Sałatkę wstawić do lodówki, do słodzenia.
![]() |
Czas: |
Czas przygotowania:
Czas oczekiwania:
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.