Zupa pomidorowa z brokułem i groszkiem


Zupa pomidorowa z brokułem i groszkiem
Zupa pomidorowa na wywarze mięsnym i z pomidorami z puszki. Wzbogacona dodatkiem warzyw tj. marchewka, brokuł i zielony groszek.
Składniki na 4 porcje:
- pomidory w puszce (400ml)
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- ok. 500ml wywaru mięsnego
- sól, pieprz, cukier
- 2 marchewki
- 1 brokuł
- 100g mrożonego groszku zielonego
Sposób przygotowania:
- Brokuł podzielić na różyczki.
- Brokuł razem z groszkiem ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
- Marchewki ugotować na wywarze. Następnie wyciągnąć z wywaru i pokroić w plasterki.
- Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju.
- Dodać przecier pomidorowy, pomidory w puszce i 400ml wywaru. Zagotować. Całość zmiksować blenderem. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Dalej gotować ok. 5 minut. Na końcu dodać marchewkę, brokuł i groszek.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.