Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Wątróbka z jabłkiem w sosie śmietanowym

Wątróbka z jabłkiem w sosie śmietanowym

Wątróbka duszona w śmietanie z cebulą i jabłkiem. W takiej kombinacji wątróbka jest pyszna i soczysta. Można podawać ją z ziemniakami, kaszą lub z pieczywem.

Składniki na ok. 2 porcje:

  • ok. 500g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 100g słodkiej śmietany 30- 36%
  • sól, pieprz
  • 3- 4 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę oczyścić i umyć.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
  4. Cebulę i wątróbkę podsmażyć na oleju. Dodać jabłko i smażyć, aż wątróbka będzie usmażona i miękka.
  5. Przyprawić solą i pieprzem.
  6. Na końcu dodać śmietanę i wymieszać.
 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 2

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy

Aktualne Tagi

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnio na Blogu Czytelników

Początek strony