Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Surówka z kiszonej kapusty i ananasa

Pyszna, odświeżająca bomba witaminowa. Kwaśna kapusta i słodki ananas doskonale się ze sobą komponują. Surówka jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.

Składniki:

  • 500g kapusty kiszonej
  • 1 czerwona cebula
  • ½ szklanki słonecznika
  • 1 puszka ananasa (waga samych owoców ok. 340g)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz biały

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
  2. Ananasa odsączyć na sitku, a następnie pokroić na kawałki.
  3. Kapustę odcisnąć lekko z soku i posiekać. Dodać podsmażoną cebulę, słonecznik i ananasa.
  4. Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

Obserwuj Kuchnia-Domowa na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Domowe-Wypieki.pl

English French German Russian Spanish

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

Marcinie, do miękkości ok. 40 minut lub dłużej, nawet do godziny, jeśli będą twa...
nie napisano ile gotować , przecież serca są od początku miękkie , więc ile min...
ulala genialny przepis łazanki robię zawsze kierując sie nim i sa pyszne !
Margarynę to sobie darujcie , szkoda zdrowia. Tylko masło extra. Boczek bym zasm...
Początek strony