Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Surówka z kiszonej kapusty i ananasa

Pyszna, odświeżająca bomba witaminowa. Kwaśna kapusta i słodki ananas doskonale się ze sobą komponują. Surówka jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.

Składniki:

  • 500g kapusty kiszonej
  • 1 czerwona cebula
  • ½ szklanki słonecznika
  • 1 puszka ananasa (waga samych owoców ok. 340g)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz biały

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
  2. Ananasa odsączyć na sitku, a następnie pokroić na kawałki.
  3. Kapustę odcisnąć lekko z soku i posiekać. Dodać podsmażoną cebulę, słonecznik i ananasa.
  4. Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego.

Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

Obserwuj Kuchnia-Domowa na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Domowe-Wypieki.pl

English French German Russian Spanish

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

Pochodzę z wielkopolski pyzy jsda sie tam z mięsnymi sosami lub sosami owocowymi...
Doskonałe danie, ja dodają ziemniaka by pozbyć się soli z bulionu z kostki, pewn...
Świetny przepis na tradycyjne pierogi w weekend go wypróbuję - co prawda ciasto...
Ja początkowo też miałem obiekcje odnośnie masła, ale są potrawy, przy których g...
Bardzo serdecznie dziękuję za przepis. To moja pierwsza w życiu pizza. Jest supe...
Początek strony