Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Sos tatarski, pikantny i lekko kwaśny, idealnie pasuje do jajek na twardo. Jajka w sosie tatarskim pasują nie tylko na Święta Wielkanocne, ale również jako przystawka lub po prostu na śniadanie, czy kolację.

Składniki:

  • 6 jajek

Sos tatarski:

  • 2 średnie ogórki konserwowe
  • mały słoiczek grzybków marynowanych
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • rzodkiewki i koperek do dekoracji
  • kilka liści zielonej sałaty

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
  2. Przygotować sos tatarski. Ogórki i grzybki drobno posiekać, połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem według uznania.
  3. Na duży talerz wyłożyć liście sałaty, a następnie jajka, wypukłą stroną do góry. Polać sosem tatarskim. Ozdobić rzodkiewkami i posiekanym koperkiem.

Smacznego.

 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

ok. 6

Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski
Jajka w sosie tatarskim 

Obserwuj Kuchnia-Domowa na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

W tym roku byliśmy na Zakynthos i ku naszemu zaskoczeniu spotkaliśmy tzatziki w ...
dziekuje za znalezione wskazówki dt. masła. Nie jestem ekspertem w tej dziedzien...
Co to za przepis ! Przecież na maśle nie powinno się smażyć !!! Uaktywniają się ...
Wyglada jak jogurt truskawkowy zadna rewelacja. Tytul powien brzmiec makaron z s...
Możesz go zachować do innej zupy. Trochę może przydać się do rozrzedzenia kremu,...
Początek strony